top of page

BESTEL HIER DEEL II
KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINK 

Ramaika 2 Cover Def.jpg
IMG_4654_edited_edited.jpg
0e8e19aa-0489-47da-a0fe-e1784ed13cde_edited.jpg
IMG_4989.jpg
IMG_5097.jpg
IMG_0511_edited_edited_edited.jpg

De RAMAIKA II

November, 2023

Zal de liefde tussen Clem en Jutte van Ghenderen sterk genoeg zijn om die godvergeten vloek te breken? Wie kan Zwarte Marten stoppen? Wie zijn de Verheven Zeven? Kan Victoria de riddel de  Entferner ontwarren? Wat is de rol van de torenaars?

DE RAMAIKA II

Nog altijd geen spoor te bekennen van Sieps vader. Het heeft er alle schijn van dat overbuurvrouw Victoria de onbekende weldoener is die de lening op het huis van Siep en Mees heeft afbetaald. Siep begrijpt niet waarom ze dit doet en wat ze met de Ramaika te maken heeft. 

 

De jongen leest verder en maakt kennis met een volwassen Clem, die bezoek krijgt van hertog Jan IV en Jacoba van Beieren. Het verblijf van de landvorst op Genoppe brengt veel spanning met zich mee. Jutte, de vrouw van Clem, doet schokkende ontdekkingen, maar put hoop uit een andere bezwering, de Entferner. Is dit dan de riddel uit de Magicon die redding brengt of is het toch de Enforser? 
 

Kruis van Clovis_edited.jpg
d439d481-e516-47b5-a825-4414200e4db2.JPG

De vloek is overal en beheerst hun leven. 
De meeste Van Ghenderens zijn bezeten door de goudkoorts en kunnen overdag maar aan één ding denken. Maar dan in de avond, als de elf in de klok kruipt, breekt de Dolor Doemnacht aan en begint de hel op aarde.
 
Ondertussen duurt de strijd om de macht in de lage landen onverminderd voort. Gezworen vijand Gelre en hun bondgenoten de Arembergers, maken met hun rooftochten het leven moeilijk in het noorden van Brabant. Het graafschap, de koning van Frankrijk en Denemarken zijn vastbesloten om de landvorst van Brabant, Karel V, ten val te brengen en het land te veroveren.
 
Maarten van Rossum, Zwarte Marten, de roemruchte Gelrese legerleider verschijnt ten tonele en belegert Ghenderborch. Kan René van Chalon stadhouder van Breda Genoppe te hulp schieten? Gaat het zuiden van Brabant het noorden redden van de ondergang? Welke rol speelt de jonge Willem van Oranje?
 

Nog even en Spindala heeft genoeg goud om de Allmacht naar zich toe te trekken. Het bemachtigen van de vijf Tarismannen van de zinnemeesters vormt het laatste obstakel voor de heksenmeester.

De positie van de trouwe dienaar de Vlerick komt steeds meer onder druk te staan en hijzelf worstelt ook meer en meer met zijn geweten.

Temidden van oorlog, misleiding en misdaad banen vereende krachten een weg uit deze nachtmare. 

Wat hebben de Verheven Zeven hiermee te maken? Er wacht een ultieme beproeving in een reis door en tegen de tijd.

Zou het hen toch lukken om Spindala in de val te lokken en de Ramaika uit te bannen?


IMG_0386.JPG
Schermafbeelding 2021-12-16 om 23.07.57.png

De Gluipekruipers

‘Meer oren dan grassprieten,

zei die vrouw dat?’

‘Jajaseker, zowaar ik Goor de gluipekruiper heet .'

bottom of page