top of page

Inleiding

Ergens in het zuiden van ons land ligt vlakbij de stad een gebied, tussen twee rivieren, waar de tijd stil heeft gestaan. Stedenbouwkundigen hadden wilde plannen met dit prachtige gebied. Het had weinig gescheeld of de Efteling was hier ooit gebouwd. Hoe anders had het er dan vandaag uitgezien.

Er is door de eeuwen heen eigenlijk weinig tot niets veranderd. De vogels fluiten, de boer bewerkt het land en de molen draait nog steeds zoals hij vroeger draaide. Het leven gaat hier zijn gangetje zoals het zijn gangetje eeuwen geleden al ging. Waarom deze plek niet in de vaart der volkeren is meegenomen is nog steeds een raadsel.

IMG_1152 2.heic

De een dicht het toe aan het grondwaterpeil dat nauwelijks in de hand gehouden kan worden, de ander beweert dat het het werk is van activisten, die al decennia voor behoud van de oorspronkelijke natuur vechten. Het zou beide kunnen, het kan zeker waar zijn, maar ik denk dat het ergens anders door komt.

Degene die bij de eerste en laatste zonnestralen van de dag door Genoppe loopt, weet wel beter. Dit is niet zomaar een plek. Het is een oeroude stek waar twee werelden met elkaar verbonden zijn. Waar onze alledaagse werkelijkheid haar pad kruist met een ander rijk en andere tijd.

RAMAIKA II PROMO 25-10.jp2

Het is een plaats waar vele eeuwen geleden in de glorietijd van het hertogdom Brabant een leenheer en zijn familie vervloekt werden door een torenaar. 

Iedereen heeft een lichte en een donkere kant. Het is degeen die je voedt, die in je groeit en de overhand neemt. Ga mee en zie waar dit verhaal je naartoe brengt.

Gaat licht of gaat donker in je groeien?

RAMAIKA II PROMO 25-10.jp2
IMG_0180_edited_edited_edited.jpg

Word je gaandeweg een volgeling van Spindala, word je een Ickerick en zullen de Pizels een nachtelijk bezoek bij je brengen met alle lelijke gevolgen van dien?

Of word je een waarachtige vriend van Victoria en haar gezelschap en help je mee de vloek te verbreken?

Sla om die bladzijdes en ontdek het zelf!

bottom of page